Blog

Blog-blog terkini


22 Jun 2017

Ketahui 3 Perkara Ini Sebelum Miliki Rumah Sendiri

Menurut perkataan AIMAN AZLAN, anda perlu ketahui 3 perkara INI sebelum memiliki kediaman sendiri!

23 May 2017

Cerita DSR : FARISH, MAMAT dan AHMAD

Tiga sahabat baik yang berkerja sebagai doktor gigi, juruteknik dan akauntan ingin membeli rumah pertama mereka. Cuba teka siapa yang akan berjaya mendapat 'loan'? Doktor gigi? cuba lagi!

04 May 2017

Tingkatkan DSR Anda untuk Kelulusan Pinjaman Rumah

Tahukah anda apa faktor terpenting untuk kelulusan pinjaman wang? Gaji yang tinggi? Sumber pendapatan yang banyak?! Jom baca apakah jawapan sebenarnya!

12 Apr 2017

Kalau Nak Beli Rumah Ingat 2 Prinsip Ini

Tak perlu bersusah payah semasa memilih kediaman. Hanya ikuti 2 prinsip ini, jom baca nasihat daripada blogger kami!

05 Apr 2017

Memahami Impak Laporan Kredit

Dalam proses mandapatkan loan meyakinkan pihak bank unuk meluluskan pinjaman anda bukan sesuatu perkara yang mudah. Mereka mahu melihat keupayaan pemohon untuk membayar semula pinjaman yang dibuat!

07 Mar 2017

Beli Rumah atau Pergi Melancong?

Beli rumah atau melancong dulu? Kedua-dua pilihan tersebut bakal membawa kita perjalanan yang berbeza namun ia bakal memberi kebaikan untuk diri sendiri. Apa kata lakukan kedua-duanya?

06 Mar 2017

Reputasi Pemaju Menjadi Keutamaan dalam Pembelian Kediaman Anda

Ramai pembeli rumah hanya mengutamakan dokumen untuk kelulusan bank, rekod kewangan dan lokasi kediaman pilihan. Perasan tak ada sesuatu yang tak kena?   

06 Dec 2016

PTPTN – Bayar atau Tidak Bayar ?

Isu pembayaran hutang PTPTN bukan lagi lapuk di kalangan rakyat Malaysia. Walaupun para peminjam berjaya menamatkan pengajian dan mendapat kerja, namun pembayaran semula...

08 Sep 2016

BERHUTANG PADA USIA MUDA BAHAGIAN 2

Gen Y harus membuat pertimbangan dan berfikir masak-masak sebelum memohon pinjaman hanya untuk menanggung gaya hidup mewah. Apakah akibatnya jika seseorang individu tidak dapat membayar hutang?